KATALOG SMAKÓW TORTÓW

Nasze torty pieczemy bez dodatku usztywniaczy, spulchniaczy czy wzmacniaczy smaku.
Kremy przygotowujemy na bitej śmietanie. Mamy do wyboru kompozycje smakowe lub pojedyncze smaki.

Cena tortu zależna jest od projektu, wielkości tortu oraz wybranego smaku czy kompozycji.
Na indywidualne życzenie klienta pieczemy torty bez alergenów (laktoza, gluten, jaja).

MALINA & MASCARPONE – waniliowy biszkopt przekładany kremem z sera mascarpone, bitej śmietany i białej czekolady, wykończony sosem ganach z malin

CYTRYNOWY LEMON CURD – waniliowy biszkopt przekładany kremem z bitej śmietany i sosem lemon curd (słodko-kwaśny tort)

CZEKOLADA & CZARNA PORZECZKA – mocno czekoladowy biszkopt przekładany czekoladowym kremem na bitej śmietanie, wykończony sosem ganach z czarnej porzeczki

TIRAMISU – waniliowy biszkopt genueński (pieczony na maśle), nasączany espresso i przekładany kremem z sera mascarpone i bitej śmietany

KOKOS & MIGDAŁOWA PRALINA W CZEKOLADZIE – kokosowy biszkopt przekładany kremem z bitej śmietany  z migdałową praliną w czekoladzie

CIASTECZKO & CZARNA PORZECZKA – mocno czekoladowy biszkopt przekładany kremem z bitej śmietany z dodatkiem ciastek oreo oraz karmelu w czekoladzie, wykończony sosem ganach z czarnej porzeczki

CZEKOLADA & MIĘTA – mocno czekoladowy biszkopt przekładany czekoladowo-miętowym kremem z bitej śmietany.

ORZECH W KARMELU – orzechowy biszkopt przekładany kremem z bitej śmietany, wykończony orzechami w karmelu

ADWOKAT & BIAŁA CZEKOLADA & MIGDAŁOWA PRALINA – waniliowy biszkopt z rodzynkami przekładany kremem z bitej śmietany, wykończony ganach z białej czekolady i adwokatu oraz migdałową praliną

SŁONY KARMEL – orzechowy biszkopt przekładany bitą śmietaną i słonym karmelem

CAFFE LATTE & CRUNCHY – mocno czekoladowy biszkopt przekładany kremem z bitej śmietany o smaku cafe latte, wykończony crunchy

KAWA & WIŚNIE – mocno czekoladowy biszkopt przekładany kremem z bitej śmietany z parzoną kawą, wykończony konfiturą z wiśni i sosem ganach z gorzkiej czekolady

KAJMAK & GORZKA CZEKOLADA – mocno czekoladowy biszkopt przekładany kremem z kajmaku i gorzkiej czekolady (bardzo słodki)

 

W naszej ofercie także klasyczne, czyli pojedyncze smaki tortów na bitej śmietanie:

Malina, truskawka, czarna porzeczka, brzoskwinia, morela, wiśnia, biała czekolada, czekolada.

 

ZIMOWE SMAKI TORTÓW , czyli smaki limitowane czasowo 😉

MARCEPAN & ORANGE CURD & MAK – biszkopt z białym makiem przekładany kremem z bitej śmietany z marcepanem, wykończony sosem orange curd z pomarańczy

ŚLIWKA WĘGIERKA & CZEKOLADA –  mocno czekoladowy biszkopt przekładany kremem z bitej śmietany z kawałkami śliwki węgierki w czekoladzie, wykończony sosem ganach z gorzkiej czekolady

MORELA & CYNAMON – cynamonowy biszkopt genueński przekładany waniliowym kremem budyniowym i konfiturą z moreli smażonej na maśle z dodatkiem cynamonu i goździków

*Możliwość zamiany kremu budyniowego na bitą śmietanę

CHAŁWA & WIŚNIA – mocno czekoladowy biszkopt przekładany kremem z bitej śmietany z kawałkami gorzkiej czekolady i chałwy, wykończony konfiturą z wiśni i sosem ganach z chałwy

POMARAŃCZ & CZEKOLADA – mocno czekoladowy biszkopt przekładany czekoladowym kremem na bitej śmietanie, wykończony  sosem orange curd z pomarańczy ze szczyptą cynamonu i aromatem goździków