Katalog Smaków Tortów

Home / Katalog Smaków Tortów

Smaki Tortów 2019

Nasze torty przygotowujemy tylko na naturalnych składnikach.
Używamy masła, śmietany kremówki, sera mascarpone, domowej konfitury, belgijskiej czekolady oraz innych bardzo dobrej jakości składników.
Przedstawiamy nasz katalog smaków tortów, czyli kombinacje naszych obserwacji różnych gustów, inspiracji i upodobań. Mamy nadzieje, że każdy znajdzie coś dla siebie i bliskich 🙂

Na specjalne życzenie możemy któryś ze składników wykluczyć. Prosimy o informowanie nas o ewentualnych uczuleniach.
Pierwsze 5 smaków są smakami najczęściej wybieranymi przez klientów, ale zachęcamy, aby kierować się własnym gustem 🙂

1. TIRAMISU TRUSKAWKOWE czyli waniliowy biszkopt przekładany śmietankowym kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz frużeliną truskawkową

2. MALINA I BIAŁA CZEKOLADA czyli waniliowy lub czekoladowy biszkopt przekładany kremem malinowym oraz z białej czekolady, bitej śmietany i mascarpone

3. KINDER BŁENO I CZEKOLADA czyli czekoladowy biszkopt przekładany topowym kremem z orzechów laskowych oraz kremem czekoladowym na bitej śmietanie

4. LEMON CURD czyli waniliowy biszkopt przekładany śmietankowym kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz słodko-kwaśnym francuskim sosem cytrynowym

5. CZARNA PORZECZKA czyli czekoladowy biszkopt przełożony śmietankowym kremem z bitej śmietany i mascarpone, konfiturą z czarnej porzeczki oraz kremem z gorzkiej czekolady

6. MANGO I MALINA czyli waniliowy biszkopt genueński przełożony kremem mango z kawałkami owoca oraz kremem malinowym na bitej śmietanie i mascarpone

7. PISTACJA I BIAŁA CZEKOLADA czyli waniliowy biszkopt przekładany lekko słonym kremem pistacjowym i kremem z białej czekolady na bitej śmietanie i mascarpone

8. SŁONY KARMEL Z MIGDAŁAMI I WAFELKAMI czyli czekoladowy biszkopt przekładany kremem słony karmel z prażonymi migdałami i słodkimi wafelkami na bitej śmietanie i mascarpone

9. JAGODA I CYTRYNA waniliowy biszkopt przekładany śmietankowym kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz konfitury jagodowej i cytrynowym sosem lemon curd

10. MALINA czyli waniliowy biszkopt przekładany kremem malinowym na bitej śmietanie i mascarpone z konfiturą malinową

11. BIAŁA CZEKOLADA I WIŚNIE LUB CZARNA PORZECZKA czyli czekoladowy biszkopt przekładany kremem z białą czekoladą na bitej śmietanie i konfiturą z wiśni lub z czarnej porzeczki

12. CZEKOLADOWY Z NUTELĄ czyli czekoladowy biszkopt przełożony kremem z gorzkiej czekolady na bitej śmietanie oraz chrupiącym kremem z nutellą

13. CAFFE LATTE Z WIŚNIAMI I GORZKĄ CZEKOLADĄ czyli czekoladowy biszkopt przełożony kremem kawowym na bitej śmietanie, konfiturą z wiśni i kremem z gorzkiej czekolady

14. ORZECH W KARMELU czyli waniliowy lub czekoladowy biszkopt przełożony kremem śmietankowym z bitej śmietany i mascarpone z prażonymi orzechami (migdały, laskowe, włoskie) w karmelu

15. KOKOSOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM czyli waniliowy biszkopt (nasączony ajerkoniakiem) przełożony kremem z białą czekoladą, prażonym kokosem, ryżem preparowanym i masłem orzechowym