Domowe Wypieki

Home / Domowe Wypieki

1. SERNIKI PIECZONE:

– potrójnie czekoladowy,
– z mango, kardamonem i białą czekoladą,
– z białą czekoladą i solonym karmelem,
– waniliowy z jabłkami i syropem klonowym,
– pomarańczowy ze słodko-kwaśnym sosem orange curd,
– cynamonowo-rumowy z pierniczkami,
– chałwowy z wiśniami i ganachce chałwowym,
– śmietankowy z owocami lata (maliny, truskawki, porzeczka) i bitą śmietaną,
– waniliowy z rodzynkami, czekoladą i kandyzowaną skórką pomarańczową,
-rosa,
-wiedeński.

2. CIASTA NA ZIMNO:

– jogurtowiec z mango i kardamonem,
– 3-warstwowy mus z 3 czekolad (białej, mlecznej, gorzkiej) na czekoladowym spodzie,
– 3-warstwowy mus z owoców lata (truskawki, maliny, porzeczka) na czekoladowym spodzie,
– truskawkowy sernik na zimno z bitą śmietaną i mini bezikami,
– sernik na zimno czekoladowo-kawowy.

3. TARTY:

– słodko-słona tarta na zimno z masłem orzechowym, prażonym kokosem i bitą śmietaną,
– pieczona tarta czekoladowa na jogurcie greckim z czarną porzeczką i bitą śmietaną,
– pieczona tarta waniliowa na jogurcie greckim z truskawkami, malinami i bitą śmietaną,
– pieczona tarta z mascarpone, cynamonem i różami z jabłek,
– pieczona tarta twarogowo-limonowa z malinami,
– pełnoziarnista z imbirem , nadzieniem twarogowo-jogurtowym i gruszkami,
– tarta al’a Kinder country,
– tarta al’a snickers,
– nutella
– migdałowa z gruszkami.

4. SZARLOTKI:

– tradycyjna na półkruchym maślanym cieście z cynamonem, goździkami i imbirem,
– z budyniem waniliowym i kruszonką pieczona na półkruchym maślanym spodzie.

5. TORTY BEZOWE:

– z sosem lemon curd, kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz świeżą miętą,
– z daktylami, orzechami włoskimi, cynamonem, kakao i bitą śmietaną,
– z owocami lata (truskawki, maliny, porzeczka) ( sezonowo),
– kokosowa z bitą śmietaną, sosem mango i owocami granatu,
– z kremem ajerkoniakowym i konfiturą z czarnej porzeczki.

6. POZOSTAŁE CIASTA:

– Brownie z masłem orzechowym i bitą śmietaną,
– Brownie z kremem kokosowym,
-ciasto ucierane na maśle z owocami i kruszonką,
– przekładaniec marchewkowy z cynamonem, orzechami, ananasem i rodzynkami ,
przekładany kremem z bitej śmietany i mascarpone,
– ciasto czekoladowe z bananami, bitą śmietaną i solonym karmelem,
-ciasto a’la batonik Kinder pingui.

7. MUFFINY / CUPCAKESY ( z kremem)

– waniliowa z truskawkami , rabarbarem i kruszonką / kremem
– waniliowa z malinami, białą czekoladą i kruszonką / kremem
– waniliowa z brzoskwiniami, twarogiem i kruszonką / kremem
– waniliowa z jabłkiem, cynamonem, białą czekoladą i kruszonką / kremem
– czekoladowa z czarną porzeczką, czekoladą i polewą czekoladową / kremem
– czekoladowa z truskawkami, czekoladą i polewą czekoladową / kremem
– kawowa z kajmakiem i polewą czekoladową / kremem
-piernikowa z wiśniami, chałwą i polewą czekoladową / kremem

Kremy do cupcakesó’w:

– z bitej śmietany,
– z bitej śmietany i serka mascarpone,
– z bitej śmietany i serka Philadelphia (delikatnie słony).
Kremy mogą być klasyczne lub czekoladowe, kawowe, cytrynowe, z białą czekoladą.